Op de Buitenpraktijk

 

Mobiele Digitale Röntgen

Haarscherpe röntgenfoto's. Onontbeerlijk voor bijvoorbeeld een diepgaand kreupelheidsonderzoek bij het paard. 

Echo voor gynaecologie

Zowel bij paard als bij rund, schaap en geit is een modern echo apparaat heel belangrijk voor een juiste, nauwkeurige diagnose.

Echo voor peesonderzoek

Voor peesonderzoek bij het paard beschikken we over een speciale echo die de toestand van de pees perfect weergeeft.

Endoscopie luchtwegen met BAL spoeling

Zeker bij de wat meer chronische luchtwegproblemen bij het paard is een endoscopie met labo-onderzoek van een longspoeling heel belangrijk om de juiste diagnose te stellen mét daarbij de juiste behandeling. Dit onderzoek is vrij gemakkelijk uit te voeren en doen we ook bij u op stal.

Endoscopie maag

Veel paarden hebben maagproblemen, maar dit wordt door de vage klachten niet gemakkelijk onderkend. Dé enige manier om een maagprobleem excact te diagnosticeren is endoscopie. Dat kunnen we bij u op stal doen en is net als endoscopie van de luchtwegen vrij eenvoudig uit te voeren.

Laboratorium

In het laboratorium van onze kliniek kunnen we urine-, ontlasting- en bloedonderzoeken uitvoeren, specifiek voor paarden of runderen. Met direct resultaat.  Voor sommige onderzoeken sturen we de monsters door naar een gespecialiseerd laboratorium.

Tandverzorging Paard

Mireille is onze paardentandarts. Zij beschikt over alle apparatuur, kennis, kunde en ervaring om paardengebitten goed te kunnen bekijken en te behandelen. Vooraf een injectie om uw paard rustig en vrij van stress te houden hoort daar soms bij.