In onze Kliniek

Operatiezaal

In onze ruime operatiezaal kunnen we onder de meest steriele omstandigheden zowel de standaard- als de meer gespecialiseerde operaties uitvoeren. Dit aan de hand van gasanesthesie en onder nauwkeurige hart- en ademhaling bewaking. Van sterilisatie, castratie en het verwijderen van een bultje, tot botbreukoperaties en endoscopische operaties in de buik of in een gewricht.

Laboratorium

In ons modern uitgeruste laboratorium hebben we de nieuwste apparatuur voor urineonderzoek, ontlastingsonderzoek en een breed of gericht bloedonderzoek. Binnen een kwartier zijn de meeste resultaten bekend en kunnen deze direct met u worden besproken. 

Digitale RX

Met deze verfijne apparatuur kunnen haarscherpe röntgenfoto's worden gemaakt, met digitale hulpmiddelen voor een juiste interpretatie en advisering.

Echografie

Steeds weer betere apparatuur en steeds belangrijker. Geschikt voor tal van onderzoeken, meer specifiek voor buikorganen en het hart.

Endoscopie

Met deze diervriendelijke techniek kunnen we niet alleen in de patiënt kijken, maar ook handelingen verrichten. Zoals een endoscopische sterilisatie of de kijkoperatie van een gewricht.

Tandheelkunde

We beschikken over alle apparatuur voor het gezond maken en houden van het gebit van uw huisdier. Inclusief tandheelkundige RX. Het belang van een gezond gebit wordt niet snel overschat.

Opname en Recovery

In deze ruimten worden de dieren in aparte verblijven opgenomen voor intensieve zorg of voor operatie; na een operatie kunnen de dieren rustig en onder de juiste omstandigheden wakker worden. Herstellend onder monitoring, waar nodig aan een infuus. Hond en kat worden gescheiden in twee verschillende ruimtes om zoveel mogelijk stress bij de dieren te vermijden.