verklaring op eer en avondklok

Niet essentiële reizen vanuit België naar Nederland zijn vanaf 27 januari tot 1 maart verboden. Dit geldt vooral voor reizen met een recreatief of toeristische karakter. 

Verplaatsingen naar Nederland voor de medische zorg van uw huisdier zijn in alle gevallen wél toegestaan. U bent dus vanuit België nog steeds van harte welkom in onze kliniek.

Bij verplaatsing over de grens moet u wel een eigen verklaring op eer op zak hebben die bevestigt dat uw verplaatsing voor de medische zorg van uw dier gaat en dus niet toeristisch van karakter is. Wanneer u in een grensgemeente woont of een buurgemeente daarvan heeft u deze verklaring NIET nodig om voor medische zorg naar onze kliniek te komen.

Voor mensen die niet uit een grensgemeente of een buurgemeente daarvan komen: de verklaring op eer kunt u downloaden van de site van de Belgische overheid via de volgende link: verklaring_op_eer_grensovergang

Als reden kruist u op de verklaring: 'een reis om zorg te dragen voor dieren' aan.

 

Wanneer u alleen medicijnen nodig heeft kunnen wij die natuurlijk ook per post verzenden.

 

Let Op: tot in ieder geval 10 februari geldt in Nederland een avondklok. Van 21:00 tot 04:30.  De medische zorg voor dieren gaat evenwel dag en nacht door. Wanneer dringend medische hulp nodig is geldt dan ook een uitzondering op de avondklok. U moet dan wel eerst het formulier 'eigen verklaring avondklok' invullen. 

Met die verklaring op zak (uitgeprint of digitaal beschikbaar) bent u, ook als Vlaming volledig gerechtigd om naar onze kliniek te komen tijdens de avondklok. 

Het formulier is beschikbaar gesteld door de Nederlandse overheid en kunt u downloaden op de site van de rijksoverheid: formulier-eigen-verklaring-avondklok